Content en SEO

Content schrijven voor betere SEO

Je wilt dat jouw website hoogt in de zoekresultaten naar voren komt, zodat jij veel bezoekers op je site hebt. Jouw positie is door de complexe algoritmes van zoekmachines zoals Google afhankelijk van veel factoren: structuur van de site,  tags, titels, zoekwoorden en afbeeldingen. Maar ook de inhoud van de site weegt mee, de relevantie van jouw teksten.

Search Engine Optimization (SEO)

Door het optimaliseren van alle elementen (Search Engine Optimization) krijgt jouw site een hogere score in zoekmachines. Het gaat dan om de structuur van je site, gebruikte tags, titels, zoekwoorden en afbeeldingen.

Zoekmachines stellen voortdurend hun algoritmes bij, daarom is SEO een continu proces en verdient het regelmatig aandacht. Maak het daarom een vast onderdeel van je content beheer, zodat je altijd actueel bent. 

 

Content

Voor een hoge ranking bij de zoekmachines is de kwaliteit en de relevantie van de teksten bepalend. De teksten moeten uniek en prettig leesbaar geschreven zijn. Een logische opbouw van de content speelt daarbij ook een grote rol. Het gaat er niet meer om om zoveel mogelijk (en zo creatief mogelijk) het keyword te gebruiken. De robots die je pagina indexeren, zijn dusdanig intelligent dat ze de teksten en de samenhang van het verhaal ‘begrijpen’.

Er komt dus behoorlijk wat kijken bij het vullen van een website. Laat je daarom ondersteunen in het redigeren van jouw teksten, zodat ze optimaal mogelijk scoren voor de SEO.

 

Content offline

Of het nu gaat om een website, nieuwsbrief, blog of een (papieren) brochure, teksten zijn altijd van groot belang. Met een passende stijl en aanspreekvorm wordt de juiste doelgroep aangesproken. De inhoud moet relevant zijn, anders haken mensen af en gaan ze elders op zoek.

Heb jij moeite om jouw boodschap op papier te zetten, maar weet je wel wat je wilt vertellen? Laat dan jouw teksten uitschrijven. In overleg met jou gaan de teksten de juiste snaar raken bij jouw doelgroep, de teksten lekker lezen maar dusdanig dat jóuw verhaal verteld wordt.

 

Contentbeheer

De inhoud van jouw site moet altijd actueel zijn en blijven. Daar heb je misschien helemaal geen tijd voor, je bent liever met jouw onderneming bezig.

Op basis van een zorgvuldig opgesteld contentplan wordt jouw site tijdig en vakkundig bijgehouden, al dan niet in combinatie met uitingen op social media. In dit plan komen zaken als te plaatsen nieuwsberichten, blogs, whitepapers en een continue stroom van posts op Facebook of LinkedIn.

 

Meer weten?

Wil jij weten wat Pica2Marketing voor jou kan betekenen?
Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Pica2Marketing is onderdeel van Pica2, dat bedrijven helpt met hun marketing-activiteiten. 

Alle vermelde bedragen op deze website zijn exclusief BTW. Fouten/wijzigingen voorbehouden.

©2024 Pica2.nl | Bank ES8800817430490001528862 | BTW ESY9235979K | Geregistreerd als Autónoma in Spanje onder Brigitte A.A. Hageman